torsdag 24. september 2015

Sånn er det nå, omtrent...


I vår snakket vi om at Guds rike kan sammenliknes
med et lite frø. Og vi plantet gulerøtter.
Det er ikke alltid så lett å forklare hva som skjer i huskirkene, for kirke hos oss er først og fremst liv. Det handler om at vi forsøker å ha med trua vår i hverdagen, og hjelpe hverandre med det.
Gjennom sommeren vokste gulerøttene,
og de ble veldig gode!

Vi har en del faste samlingspunkter som vi setter pris på. De samlingene som er ment for alle står på kalenderen og er selvfølgelig åpne for alle som vil. Sånn i hovedsak er disse samlingene hver helg, annenhver uke fredag og annenhver uke søndag. Med noen unntak som skyldes at det hele må jo passe inn i livene til de som skal være vertskap for samlingen.

Minnestein
Fredagene samles vi hos Ingeborg og Bjørn til middag kl 16.30. Vi har med litt mat hver til et felles måltid: middagsspleis. Etter maten har vi enten felleskap for alle eller et delt opplegg hvor ungdommene er sammen med barna og de voksne har samtale for seg. De gangene vi er samlet alle har vi ekstra fokus på at det skal være kjekt for barna. Vi har begynt på "Den store reisen" som er en reise gjennom Bibelen, med 20 forskjellige "stopp" eller fortellinger. Forrige fredag leste vi om Jakob i 1. Mosebok 28 og lagde "minnesteiner" som skal minne oss om Guds nærvær. En quiz hører også med, og da kan både store og små få testet bibelkunnskapene sine.

Huskirketaco har blitt et eget begrep hos oss.
Perfekt for spleis og fredagssamlinger.
De gangene vi deler oss blir det mer rom for de voksne til å samtale "i ro og fred", mens ungdommene får være ansvarlig for barneopplegg. Mye godt felleskap blir det av det også.

På søndagene samles vi til frokost kl 10 hos Åse og Geir Øystein. Vi tar med pålegg til felles bord og spiser sammen før vi deler nattverd, synger og deler søndagens tekster. Barna er mye med, alt etter alder og tålmodighet. Rom for leik blir det vanligvis også.

Ellers har Åse startet med "Jesus-skole" for skolebarna etter skoletid på onsdager, kl 13.30 - 15.00. Det setter barna pris på og minstejenta her i huset maser om at vi må ha "Jesus-skole" for de minste barna også. Så det håper vi å få til snart.

Det er veldig lov å komme innom, enten det er for å delta på en av samlingene, eller for å møte noen av oss som er med i huskirka. Bare ta kontakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar