tirsdag 31. mai 2011

Fem brød og to fisk

"Det er en liten gutt her, som har fem byggbrød og to fisker, men hva er det til så mange?" sier Andreas i Johannes 6. Du kjenner kanskje historien. Med Jesu velsignelse ble det nok til fem tusen, og mer til overs.

Enken i 2. Kongebok som blir spurt av profeten Elisja om hva hun har i huset, har bare en krukke med olje. Men ved Guds velsignelse ble det nok til å dekke gjelda...

Søndag kveld snakket noen av oss sammen om hva vi har i huset vårt, huskirka vår, hva vi har å gi. Tro på fellesskapet vårt, tid til mennesker, evne til å ta ansvar, musikk, gjestfrihet og fleksibilitet var noen av de tingene som ble nevnt. Det synes kanskje ikke så stort, men bønnen er at Jesus kan velsigne det og la det bli til betydning for mennesker i vårt nærmiljø.

Vi tror på at det betyr noe å tenke lokalt, og ønske å bety noe i vårt nærmiljø. Neste skritt på veien er å finne ut mest mulig om området vårt. Hvor er det lyst og hvor er det mørkt? (Mangel på gatelys er allerede nevnt, men her må vi vel tenke litt i overført betydning også.) Hvor skjer det bra ting og hvor skjer det vonde ting?

Vær gjerne med i bønn og spør Gud om hva som rører seg her på Gamlegrendåsen. Vi snakker litt videre etter gudstjenesten 1. pinsedag.

1 kommentar:

  1. Åse var referent for kvelden. Hennes oppsummeringer:

    Vi som var sammen denne kvelden delte med hverandre hva vi har å gi fra eget liv i en prosess med å nå ut til vårt nærmiljø. Dette er noen stikkord som ble delt: Gjestfrihet, tro, musikk, tid til andre, ledig tid på dagtid, fagkunnskap, "gå på besøk", plass i huset.

    Vi samtalte også litt om hva som kjennetegner vårt nærmiljø, Gamlegrendåsen: Få fellesarenaer, har hørt noen si "det mangler kiosk på Eilertsløkka", flerer blir pensjonister, mange er stolte over å bo på "Åsen", de fleste bor her fordi de har valgt det - ikke fordi de må, FAU ved skolen er kjent for å være offensivt og engasjert.

    Utfordring framover er å tenke gjennom flere momenter ved vårt nærmiljø - hva er behovene - hva trenger folk? Finnes statistikk over aldersgruppe m.m? Finnes det utfordringer som kan løses sammen med andre så det kan bli fellesskap...Alt dette skal vi legge fram for Herren, og i stillhet innfor Han kan vi etterhvert se for oss noe vi får tro for å ta tak i/handle på. Her er det proosess - prosessen er viktig!

    SvarSlett